Kangasniemen Kalske r.y. 100 vuotta (1904 - 2004)

Kangasniemen Kalske on perinteinen maaseutu-urheiluseura. Kangasniemellä on perinteisesti harrastettu monia eri lajeja ja etenkin lajeja, joiden harrastamiseen on ollut parhaat liikuntapaikat ja resurssit. Paikkakunnalla on tiettävästi ensimmäisen kerran järjestäydytty urheiluseurarintamalla v.1904. Maaseutupitäjässä toimi monia aktiivisia kyläurheiluseuroja. Kyläkilpailuissa kilpailtiin kyläkuntien mestaruudesta ja pitäjänmestaruuskilpailuihin osallistui kylien parhaat urheilijat. Ennen sotia ei välttämättä vielä haaveiltu Suomenmestaruuskilpailuista saati kansainvälisistä kilpailuista, vaan liikunnan riemu, harrastamisen ilo ja yhdessä oleminen olivat tärkeintä. Myös urheiluseuran aatteellinen toiminta oli silloin arvossaan, eikä tämän ajan kaupallisuudella ja rahalla ollut sijaa eikä valtaa sen ajan urheilussa eikä seuratyössä.

Sotien jälkeen urheilutoiminta alkoi kasvaa ja kehittyä ja kehitys jatkuu tänäkin päivänä. Viime vuosikymmenet ovat olleet Kalskeen urheilussa merkittävää aikaa. Eri vuosikymmenillä eri lajit ovat olleet suosiossa ja kalskeelaisia urheilijoita on tullut tunnetuiksi valtakunnan tasolla ja jotkut jopa kansainvälisesti. Myös monitasoisten kilpailujen järjestäminen on ollut Kalskeen urheiluväelle tuttua toimintaa. Aktiivinen lasten ja nuorten ohjaustoiminta on tuottanut seuraamme runsaasti eri lajien harrastajia. Näistä harrastajista on kasvanut myös muutamia maailman tason huippu-urheilijoita. Nämä huiput ovat eri vuosikymmeninä vieneet omalta osaltaan Kalskeen mainetta ja urheiluperinnettä eteenpäin ja toimineet esikuvina uusille harrastajille. Samalla he ovat tuoneet esille omaa kotikuntaansa Kangasniemeä.

Kangasniemen Kalske on vireä urheiluseura. Seuramme jatkaa sitä perinteikästä työtä, jonka edeltäjämme vuosisata sitten aloittivat. Nykyinen Kalske on laajalti tunnettu ja maineikas yleisseura. Seuran viralliset lajit ovat nykyisellään ammunta ja ampumahiihto, maastohiihto, suunnistus ja yleisurheilu. Paikkakunnan monipuoliset ja hyvätasoiset liikuntapaikat antavat oivat mahdollisuudet harrastaa näitä lajeja. Seuramme reilut viisisataa jäsentä voivat nauttia liikunnan harrastamisesta omalla paikkakunnalla.

Kangasniemen Kalske kiittää jäseniään, urheilijoitaan, yhteistyökumppaneitaan ja sidosryhmiään yhteistyöstä. Toivotamme teille kaikille onnea ja menestystä niin urheilussa kuin muussakin elämässä!

Kangasniemen Kalske r.y.
Johtokunta