HYVÄ SEURA KOVASSA SEURASSA!

Suomen ensimmäinen Urheilugaala järjestettiin 2.6.2008 Helsingin Kaapelitehtaalla. Tilaisuus oli juhlava, mutta samalla rento. Paikalle oli kutsuttu lähes kaikki nykyiset ja entiset huippu-urheilijamme, urheiluvaikuttajia, merkittäviä tukijoita jne.

Palkittavia luokkia oli kaikkiaan 13. Kaikki luokat ja kaikki ehdokkaat löydät Ylen sivuilta.

Mikä on Suomen Urheilugaala ry?
Urheilu on paljon muutakin kuin sekunteja, senttejä, maaleja, hikeä, harjoittelua ja onnistumisia. Suomen Urheilugaala ry. on perustettu nostamaan suomalaisen urheilun arvoa ja arvostusta Suomen Urheilugaalan ja siihen liittyvän TV-lähetyksen välityksellä. Yhdistys nimeää äänestysraadin, johon kuuluu n. 50 suomalaista yhteiskunnan vaikuttajaa eri osa-alueilta. Äänestysraati valitsee palkinnon saajat Palkintolautakunnan esityksen perusteella. Palkintolautakunta valitsee useimpiin luokkiin kolme ehdokasta, yleisöäänestykseen useampia ja muutamaan erityispalkintoon yhden ehdokkaan. Palkintolautakunnassa edustettuina ovat: SLU, Olympiakomitea, Nuori Suomi, ADT, Paralympiakomitea, Suomen Urheilumuseo sekä Urheilutoimittajien Liitto.

Kangasniemen Kalske sai kunnian olla yksi kolmesta ehdokkaasta "Vuoden urheiluseuraksi". Muut ehdokkaat olivat FC Reipas sekä Olarin voimistelijat. Tällä kertaa "Vuoden urheiluseuraksi" valittiin Olarin voimistelijat.

Lisäksi seuramme Virpi Kuitunen oli ehdolla sekä "Urheiluteko" ja yleisöäänestyksellä valittu "Sykähdyttävin hetki" kategorioissa. "Urheiluteko" palkinnon voitti Kimi Räikkönen ja "Sykähdyttävin hetki" palkinnon puolestaan Janne Ahonen Virpin ollessa hyvänä kakkosena saaden reilut 16% yleisöäänistä.

On hienoa, että seuramme on huomioitu näin korkealla tasolla. Ei ole itsestään selvää, että pienen n. 6000 asukkaan maaseutukunnan yleiseuran tekemä työ ja sen tulokset noteerataan valtakunnallisesti. Kyseessä on pitkäjänteisen seuratyön hedelmistä, jonka juuret ulottuvat yli sadan vuoden taakse seuran perustamisen alkuvuosiin saakka. Urheilussa ei tehdä tuloksia vuodessa eikä kahdessa, vaan urheilijan nousu huipulle edellyttää pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työtä. Niin myös seuratoiminta ja sen perustana oleva vapaaehtoistyö perustuvat samoihin periaatteisiin. Meidän kalskeelaisten tulee ottaa jokainen osamme tästä huomionosoituksesta; urheilijoiden, johtokunnan ja eri jaostojen jäsenten, vapaaehtoisten, vanhempien, valmentajien ja huoltajien. Meidän kaikkien yli 600:n kalskeelaisen!

Unohtaa ei sovi myöskään erittäin tärkeitä taustavaikuttajia, liikuntaystävällistä Kangasniemen kuntaa ja kaikkia yhteistyökumppaneitamme. Sijoituksenne Kalskeeseen yhdessä em. tekijöiden kanssa on jälleen tuottanut tulosta ja pääsyn kolmen sakkiin arvokkaassa "Vuoden urheiluseura" valinnassa.
On hienoa olla kalskeelainen!

Kalskeesta ehtivät paikalla jännittämään kuvan henkilöt: Mika Sippo, Hilkka Kuitunen, Juha Pajunen ja Pekka Valkonen.

VIRPIN MITALIJUHLAT 5.4.2007

Virpin juhlista Kankaisten koulun juhlasalissa muodostui lämminhenkinen ja varmasti monelle mieliin painuva kokemus. Jo ennen Virpin saapumista juhlapaikalle oli varsinkin hiihtokoululaisten keskuudessa aistittavissa malttamatonta odotusta. Ja odotus palkittiin, kun Virpi valoisana ja hymyilevänä itsenään saapui juhlakansan keskuuteen hiihtokoululaisten muodostamaa kunniakujaa pitkin.

Juhlaohjelma eteni leppoisasti Kalskeen hiihtokoulutyttöjen vauhdikkaasta tanssiesityksestä mieslaulajien lauluun ja sitä kautta odotettuun Virpin haastatteluun ja palkitsemisiin. Virpin oma luonnollinen olemus teki juhlasta juuri niin Virpin näköisen ja monet Virpin osuvat vastaukset ja kommentit kutkuttelivat juhlayleisön nauruhermoja.

Haastattelussa Virpi kertoi olevansa edelleen Kalskeen tyttö ja hiihtoura jatkuu Kangasniemen Kalsketta edustaen. Virpi kertoi arvostavansa Kalskeen ja kangasniemeläisten antamaa tukea ja vuosien varrella tekemää työtä hänen hiihtouran edistämiseksi. Siteet Kangasniemelle vankistuvat edelleen, kun Kangasniemen kunta lahjoitti Virpille mökkitontin Mannilan kylästä, Puulan rannalta.

Nuorille Virpi antoi ohjeeksi ja kannustukseksi harrastaa hiihtoa, vaikka se ei aina johtaisikaan sen suurempaan menestykseen. Toki kunniakujaa pitkin kannattaa aina päästä kävelemään.

Helpolla ei Virpi päässyt juhlan virallisen osuuden jälkeen. Onnittelijoiden jono eteni aina ulko-ovelle saakka ja kuntalaisten, fanien ja eri yhteisöjen onnittelut kestivät kauemmin kuin 30 km:n hiihto.

Kuvasa Virpi saa onnittelut Miljalta ja Miikalta.

Käy myös tutustumassa Virpin omiin sivuihin ja lue tuoreimmat kuulumiset: www.virpikuitunen.net

Keski-Suomen Suunnistus palkitsi Siljan vuoden 2004 parhaana naissuunnistajana 18.01.2005


ETELÄ-SAVON VUODEN 2004 MAAKUNNAN PARHAAT 5.1.2005

Etelä-Savon Liikunta palkitsi maakunnan parhaita urheilijoita, sekä vuoden seuran, vuoden joukkueen, vuoden valmentajan ja vuoden urheiluteon Pieksämäellä. Kalskeelle vuosi 2004 oli ennätyksellinen, vain 3 palkintoa matkasi seuran ulkopuolelle.

Kalskeen maastohiihtäjä Virpi Kuitunen valittiin vuoden parhaaksi urheilijaksi. Virpi Kuitunen oli valmistumassa Otepään maailmancupin kisoihin, joten palkinnon vastaanotti Hilkka Kuitunen.

Vuoden nuoreksi urheilijaksi maakunnassa valittiin hiihtäjä-suunnistaja Silja Tarvonen (kuvassa).

Vuoden vammaisurheilijan titteli tuli myös Kalskeen Sanna Arkolle. Sanna Arkko oli estynyt saapumaan palkitsemistilaisuuteen, joten palkinnon vastaanotti Kangasniemen Kalskeen puheenjohtaja Juha Pajunen.

Kangasniemen Kalskeen 100-vuotis juhlavuoden kruunasi valinta maakunnan vuoden seuraksi. Palkinnon vastaanottivat johtokunnan jäsenet Juha Pajunen, Hilkka Kuitunen ja Sirpa Tarvonen.

Vuoden joukkueena palkittiin Pieksämäki Volley ja vuoden valmentaja Reino Kosonen. Vuoden urheiluteosta palkinnon sai Rantasalmen kunta.

Lisäksi tilaisuudessa jaettiin Eero Kolehmaisen stipendit nuorille urheilijoille Kaisa Eroselle, Eetu Karhuselle ja Teemu Kalliojärvelle.

Lue lisää ESLI:n sivuilta.

Wihuri-pääpalkinto 10 000 euroa Kangasniemen Kalskeelle 6.11.2004

Wihuri ja Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU) jakoivat historiassaan toisen kerran Wihuri-palkinnot Hyville Seuroille. 10 000 euron suuruinen Wihuri-pääpalkinto myönnettiin Kangasniemen Kalske ry:lle.

Kangasniemen Kalske sai 100-vuotisjuhlavuotensa kruunuksi komean tunnustuksen hyvästä seuratyöstä.

Wihuri ja SLU jakoivat ensimmäiset Wihuri-palkinnot Hyville Seuroille vuosi sitten. Tuolloin pääpalkinnon sai Aavasaksan Urheilijat, nyt valinta kohdistui Kangasniemen Kalskeeseen. Wihuri palkintoja tullaan Wihurin ja SLU:n vastikään tehdyn sopimuksen mukaisesti jakamaan ainakin seuraavat kolme vuotta.

"Haluamme Wihuri-palkintojen kautta tukea seuroja heidän merkittävässä työssään urheiluun innostajina, kasvattajina sekä sosiaalisten taitojen kartuttajina", Wihurin toimitusjohtaja Matti Mustaniemi kertoo.

Palkintojen tarkoituksena on nostaa esiin liikunnan myönteistä merkitystä ihmiselle ja koko yhteiskunnalle. Liikunta- ja urheiluseurat tekevät mittaamattoman arvokasta työtä, josta Wihuri ja SLU haluavat kiittää seuroja.

Lue koko SLU:n uutinen 6.11.2004

Nettilehti "Liikunnan ja urheilun Maailma" 18.11.2004 (Haastattelussa mm. Silja Tarvonen)

Lue lisää Wihuri palkituista seuroista (aika iso pdf-tiedosto)
Lähde: Liikunnan ja Urheilun Maailma, 17/04, www.slu.fi

Lisäksi Kangasniemen Kunnallislehti kirjoittaa seuraavasti: 11.11.2004

Kalskeen juhlavuosi huipentui Hyvä seura -palkintoon

Kangasniemen Kalskeen 100 –vuotisjuhlavuosi huipentui merkittävään huomionosoitukseen. Seura palkittiin lauantaina Suomen liikunnan ja urheilun, SLU:n, Hyvä seura –palkinnolla. Kalskeen puheenjohtaja Juha Pajunen sekä hallituksen jäsenet Anne Hokkanen, Hilkka Kuitunen ja Sirpa Tarvonen saivat laivalla pidetyssä palkitsemistilaisuudessa vastaanottaa 10 000 euron ”shekin”.

Juha Pajunen sai tiedon valinnasta noin kuukausi sitten Etelä-Savon liikunnan aluejohtaja Heino Lipsaselta. Kalskeen ohella pääpalkinnon saajaksi oli ehdolla 32 seuraa, joista SLU:n nimeämä raati arvotti Kalskeen toiminnan ykkösen arvoiseksi.

Valinta tuli Juha Pajuselle täydellisenä ja iloisena yllätyksenä. Palkintoraha on toki tärkeä 60 000 euron summalla toimintaa kangasniemeläisille järjestävälle seuralle. Sen ohitse Pajunen on valmis nostamaan kuitenkin itse Hyvä seura –tittelin, joka on merkittävä tunnustus seuran perinteikkäälle työlle ja innostaa edelleen tekemään työtä liikunnan parissa.

--Palkinto on mukava saada, mutta kyllä se myös asettaa seuralle velvoitteita ja haastetta toiminnalle.

Palkintorahan käytöstä ei vielä virallisia päätöksiä ole tehty, mutta se tultaneen tavalla tai toisella tietyllä aikavälillä kohdentamaan lasten- ja nuorison urheilutoimintaan. HK

Etelä-Savon liikunta palkitsi 8.1.2004

Kalskeelaiset olivat pääosissa kun Savonlinnan Tanhuvaarassa järjestetyssä juhlassa ESLI palkitsi parhaita urheilijoita vuoden 2003 saavutuksista. Parhaana miesurheilijana palkittiin Kalskeen Tepa Reinikainen sekä parhaana naisurheilijana Manuela Bosco Mikkelistä. Parhaana nuorena urheilijana palkittiin niin ikään Kalskeen Silja Tarvonen.