Vuosi 2003


Kuvassa osa palkituista suunnistajista
12.10.2003 Kaudenvaihtotilaisuus

Kesäkausi vaihdettiin talveen OP:n kerhohuonella. Tilaisuus alkoi MM-kakkukahvien merkeissä. Ehkä oikeampi olisi ehkä sanoa "MM-kakkumehujen" merkeissä, sillä suurin osa tilaisuuteen saapuneista oli ilahduttavasti lapsia ja nuoria.

 Hannu Varkoi kertoi nuorille valmentautumisesta ja miksi on tärkeää harjoitella ja mitä siinä on otettava huomioon. Yhden nuoren kommentti kysyttäessä mitä Hannun esityksestä jäi mieleen oli seuraavanlainen: "sairaana ei saa harjoitella, ja että muuten pitää harjoitella". Siinäpä se; lyhyesti ja ytimekkäästi.

Hannu osoittautui yhdessä Tuomon kanssa myös "tietoviisaaksi" voittamalla Pekan pitämän karttamerkki- ja suunnistusvisailun. Kuulimme myös Siljan kuulumisia ja mm. kuinka ja koska hän on aloittanut menestyksellisen uransa.

Lopuksi jaosto palkitsi kauden parhaimmat ja ahkerimmat suunnistajat:.


13.9.2003 Sm-pikamatkat

Seppo hienosti 6. Vehkalahdella. Sepolla oli mahdollisuus jopa mestaruuteen, mutta kakkosrasti pysyi piilossa liki 2,5 minuuttia ja voitto karkasi 2.02 minuutin päähän Jukka-Pekka Rantiolle.

Myös Siljan mestaruus Paraisilla sortui yhteen 6,5 minuutin pummiin 7-rastilla. Ilman tuota virhettä Silja olisi voittanut kilpailun ylivoimaisesti. Nyt sijoitus oli silti hieno 11., 3.16 minuuttia voittajalle Paula Iso-Markulle jääneenä. Toinen oli Susanna Tervo ja kolmas Heini Wennman.

Pargas IF, SM-pikamatka, R1
Vehkalahden Veikot, SM-pikamatka, R2

5.-6.9.2003 KLL suunnistusmestaruuskilpailut Lemi

Markus, Oona ja Outi viestimestaruuteen!

Koululiikuntaliiton Suomen suunnistusmestaruuskilpailut kilpailtiin 5.-6.9. Lemin Kotalahden ampumahiihtokeskuksessa. Lappeen Riento ja paikallinen opettajien ammattiyhdistys onnistuivat kisajärjestelyissä hyvin ja suunnistusradat tarjosivat kaikkiaan yli tuhannelle peruskoululaiselle ja lukiolaiselle riittävästi suunnistuksellisia haasteita ja vauhdikasta menoa ampumahiihtokeskuksen nopeakulkuisessa maastossa. 

Kangasniemeltä matkaan lähti nuori suunnistajajoukko (yläkuva). Henkilökohtaisissa kilpailuissa tyttöjen 10RR-sarjassa Oona Valkonen oli kuudes, Viivi Valkonen 54., Jutta Vahvaselkä 66. ja Roosa Putkonen 99. Vastaavassa poikien 10RR-sarjassa Markus Sippo oli 76., Mikael Sippo 109. ja Olli Pynnönen 113. Mainittakoon, että he kaikki pääsevät vielä ensi vuonnakin 10RR-sarjaan, joten siinä mielessä annettiin tasoitusta kilpakumppaneille. Tyttöjen 11TR-sarjassa Outi Valkonen suunnisti seitsemänneksi, Tiina Laitinen 34. ja Julia Vahvaselkä 58. Ville-Matti Tarvonen suunnisti H12-sarjassa 16. ja Tero Kemppi oli H14-sarjassa 61.

Perjantai-illan vauhdikkaiden jalkapallopelien ja Kuukanniemen koululla nukutun yön jälkeen nuoret latautuivat lauantain viesteihin. Kangasniemellä oli kaikkiaan kolme joukkuetta viestien E-sarjaan, jossa kaksi osuutta ovat alle 10-vuotiaiden RR-ratoja ja ankkuriosuus 11-vuotiaiden TR-rata. Joukkueissa tuli olla joko yksi tyttö tai yksi poika. Lisäksi Kangasniemellä oli joukkue D-sarjaan, joka Ville-Matti Tarvosen ja Tero Kempin viestittämänä jäi kesken ankkurin, Satu Hämäläisen sairastuttua.

E-sarjan viesti oli nopea ja vauhdikas. Sarjassa oli yli 60 joukkuetta. Avausosuudelta juoksijat tulivat vaihtoon alle kymmenessä minuutissa. Ykkösjoukkueen Markus Sippo juoksi upeasti kärjen vauhdissa vaihtaen sijalla 15, vain vajaa minuutti kärkeen jääneenä. Jutta Vahvaselkä ja Roosa Putkonen suoriutuivat omasta osuudestaan myös hyvin tuoden kakkosjoukkueen vaihtoon sijalla 47 ja kolmosjoukkueen sijalla 50. Ykkösjoukkueen viestiä vei kakkososuudella Oona Valkonen nostaen joukkueensa aivan kärjen tuntumaan neljänneksi 16 sekuntia kärjen takana. Outi-sisko pääsi hyvissä asemissa ankkuriosuudelle ja tunnelmat maalialueella olivat kihelmöivän jännittyneet. Outi syöksyikin metsän siimeksestä ensimmäisenä heti perässään Sodankylän joukkuetta ankkuroiva poika. Outin onnistui leimata ensimmäisenä viimeisellä rastilla. Vajaan 200 metrin loppuviitoituksella koko maalialueella viestiä seuranneiden valtaisan kannustushuudon siivittämänä Outin loppukiri oli kova ja näin sinetöityi voitto Kangasniemelle. Tunnelmat kangasniemeläisten joukossa olivat korkealla, onhan viestivoitto tällä tasolla ensimmäinen laatuaan. 

Kakkosjoukkueessa (kuva toinen alhaalta) toisen osuuden suunnisti Mikael Sippo (43.) ja ankkuroi Tiina Laitinen (43.). Kolmosjoukkueen (alakuva) kakkososuudella suunnisti Olli Pynnönen (56.) ja ankkuroi Julia Vahvaselkä (55.).

Vuoden päästä KLL:n mestaruudet ratkotaan Varsinais-Suomessa, Mynämäellä. Sinne varmaan lähdetään puolustamaan voittoa ja parantamaan hyviä sijoituksia.

Tulokset

 Kuvassa Kalskeen joukkue juoksujärjestyksessä oikealta vasemmalle. Kuvasta puuttuu 6-osuuden juossut Satu.

Lisää kuvia ja tulokset löydät järjestäjien sivuilta.

23.8.21003 Nuorten Jukola, Helsinki

Kalskeen nuori ja innokas joukkue selvitti vaativan Nuorten Jukolan viestin kunniakkaasti lävitse, vaikka ennätysmäärä osallistujia hylättiin. Kalskeen joukkue oli uudistunut lähes kokonaan, sillä vuoden takaisesta joukkueesta juoksivat vain Ville-Matti ja Outi. Myös Sadulla on aiemmilta vuosilta kokemusta aikaisemmista Nuorten Jukolasta, sen sijaan muille jäsenille kokemus oli uusi.
Vuoden päästä mennään Liperiin nostamaan sijoitusta!
Viestin voitti ensikertaa ulkomaalaisjoukkue OK Tisare Ruotsista.

140. Kangasniemen Kalske 1 FIN 5.07.52
1. osuus Tarvonen Ville-Matti         32.07 109
2. osuus Kemppi Tero          49.18 1.21.25 140
3. osuus Laitinen Tiina       34.03 1.55.29 148
4. osuus Ignatius Joosua      24.55 2.20.24 154
5. osuus Valkonen Outi        44.35 3.04.59 149
6. osuus Hämäläinen Satu      40.57 3.45.57 134
7. osuus Tiusanen Hannu     1.21.54 5.07.52 140


Keski-Suomen aluemestaruuskilpailut, henkilökohtainen ja viesti

Henkilökohtaiset kilpailut pidettiin Lievestuoreen Kisan isännöiminä Laukaan Saviolla la 16.8.

Kalskeesta aluemestareiksi ylsivät viereiset henkilöt. Erityisesti kannattaa huomioida H8RR-sarjan kaksoisvoitto Olli Pynnösen ollessa hopealla ja 18-vuotiaan Siljan mestaruus naisten yleisessä sarjassa. 
Huomionarvoista on myös se, että ainoastaan Jyväskyläläinen suurseura S-101 pystyi nappaamaan enemmän mestaruuksia kuin Kalske. Erityisen hienoksi asian tekee myös se, että kaikki mestarit ovat nuoria.

Ollin lisäksi hopea nappasi Seppo Laitinen (H45) ja Pronsille ylsi Viivi Valkonen (D8RR)

Onnea mestareille ja mitalisteille!

Tulokset väliaikoineen 


Viestit pidettiin täällä Kangasniemellä uuden uutukaisella Lintusuon kartalla 17.8.

Järjestelyt ja kilpailut sujuivat kaikin puolin mallikkaaksi, eikä etukäteen pelätty maastopohjakaan saanut moitteita suuremmin osakseen.

Kalskeelta oli vain 2 nuorten joukkuetta mukana kilpailuissa vanhempien toimiessa järjestelytehtävissä. 

Urhoollisesti vasta 11-vuotiaista tytöistä koottu joukkue (Outi, Julia ja Tiina) lähti selvittämään 14-vuotisten rataa. Tällä kertaa tehtävä osoittautui liian vaikeaksi ja joukkue joutui keskeyttämään. Kokemusta sen sijaan tuli roppakaupalla tulevia kisoja silmällä pitäen.

14-vuotiaiden poikien joukkue (Ville-Matti, Jose ja Tero) sen sijaan pääsi maaliin asti, vaikka pieniä vaikeuksia pojillakin oli. Jatkossa tästä triosta kuullaan vielä.

Kisasivut tuloksineen löytyy ohesta.

Mikael Sippo
sarja H8RR
Oona Valkonen
sarja D10RR
Ville-Matti Tarvonen
sarja H12
Satu Hämäläinen
sarja D18
Silja Tarvonen
sarja D21

2.8.2003 Keski-Suomen Viesti, Jämsä

Kalskeen 1-joukkue juoksujärjestyksesä Seppo Laitinen, Keijo ja Silja Tarvonen (kuvassa) sijoittuivat kolmansiksi uudelleen herätetyn Keski-Suomen Viestin B-sarjassa. 

Kalske keikkui koko ajan kärjen tuntumassa Keijon tuodessa viestin jopa johdossa tyttärelleen Siljalle. Tosin perässä tulijat hengittivät aivan niskassa. Tällä kertaa nuorten maailmanmestari sai kuitenkin tunnustaa pari "koukkupolvea" paremmakseen.

Kalskeen 2-joukkue Pekka Valkonen, Heikki Heiskanen ja Kari Lappalainen joutui antamaan hieman kärjelle periksi, sijoitus 12.

Naisten pääsarjan voitti JRV ja miehissä TP. Lisää juttua ja tulokset löydät Keski-Suomen Suunnistuksen ja JRV:n sivuilta.

 

2.8.2003 Keski-Suomen Viestin luovutus, Jämsä

Tämän vuoden Keski-Suomen Viestin järjestävän seuran puheenjohtaja ja viestin ratamestari Reijo Hokka luovutti "viesti-kapulan" ensivuoden järjestävälle seuran edustajille Kalskeen kilpailunjohtaja Heikki Heiskaselle ja ratamestari Pekka Valkoselle. 

Haasteet odottavat meitä, sillä perjantaina 6.8.2004 Keski-Suomen Viesti juostaan Syvälahden maastoissa Syvälahden tanssilavan toimiessa kilpailukeskuksena. Kilpailu on samalla Kalskeen 100-vuotisjuhlasuunnistus.


19.-20.7. Tampere-suunnistukset

Silja kävi testaamassa kuntoaan yleisessä sarjassa Tampereella palattuaan menestyksellisistä MM-mittelöistä Virosta.
Tulokset puhukoon puolestaan.

D21E 4.16 km
1) Katja Peltola LiePa 29.09
2) Anniina Paronen LiePa 31.00
3) Silja Tarvonen Kalske 31.50
4) Satu Mäkitammi KangSK 33.17
 D21E 8.04 km
1) Silja Tarvonen Kalske 1.09,41
2) Mia Norrgram NOK 1.11,44
3) Camilla Kulmala 1.16,24
4) Eija Koskivaara TuS 1.22,16

SILJA ON SUUNNISTUKSEN NUORTEN MAAILMANMESTARI!

Silja ratkaisi Suomen kakkosjoukkueelle kultaa jättämällä toiseksi viimeiseltä rastilta lähdettäessä Ruotsin tytön 17 sekunnin päähän.

Vastaavan tempun Silja teki pari vuotta sitten ratkaisemalla tuolloin PM-viestikultaa Suomelle. Tuolloinkin Ruotsi sinnitteli pisimpään mukana. Silja joukkue oli silloin peräti kolmonen. Jokohan ensikerralla on vuorossa ykkösjoukkueen tehtävät?

Kaikkiaan Suomen kakkosjoukkueen viesti kulki mallikkaasti ja aivan kärjen tuntumassa. Aloittaja Annamaria Väli-Klemelä tuli vaihtoon 7. vain 1.19 minuuttia kärjestä. Toisen osuuden suunnisti  Heini Wennman. Hän tuli vain 8 sekuntia Norjan perässä sijalla kaksi ja petasi näin Siljalle hyvät asetelmat ankkurointiin.

Aiemmilta vuosilta Suomea on Kangasniemeltä MM-tasolla edustanut Erkki Kohvakka ja Heimo Taskinen. Erkki sai viestin MM-hopeaa v. 1966 Suomen Fiskarsissa ja Heimo henkilökohtaisen pronssin ja viesti-kultaa hiihtosuunnistuksesta v. 1975 samoin Suomessa (Hyvinkää) järjestetyissä kisoissa.

Yläkuva: Palkintopallilla. 
Alakuva: Siljan haastattelu heti viestin ratkettua. Huomatkaa oikealla olevan ruotsalaisvalmentajan hapan ilme.

Myös Keski-Suomen Suunnistuksen sivuilta löytyy juttua tuoreesta maailmanmestarista.
Kisasivut: Nuorten MM-kisat Virossa


Sulkavan Jukola 14.-15.6.2003

Alla joukkueiden kokoonpanot ja analyysi

109. 03:21:37 Kangasniemen Kalske 1 o-aika o-sija k-aika k-sija sij. / kok ero hk
1 Silja Tarvonen 00:37:55 17 3/44 +0.29
2 Salla Tarvonen 00:48:40 148 01:26:36 92 7/45 +13.51
3 Anu Valkonen 00:51:26 178 02:18:02 110 12/44 +15.57
4 Jonna Halttunen 01:03:35 154 03:21:37 109 14/44 +17.05
475. 04:48:01 Kangasniemen Kalske 3 o-aika o-sija k-aika k-sija sij. / kok ero hk
1 Virpi Valkonen 00:57:25 456 38/45 +20.58
2 Kirsi Laitinen 01:12:29 502 02:09:54 471 28/45 +37.15
3 Sirpa Tarvonen 01:12:51 529 03:22:45 500 35/44 +32.25
4 Janna Hänninen 01:25:16 473 04:48:01 475 31/44 +40.27
330. 10:39:43 Kangasniemen Kalske 1 o-aika o-sija k-aika k-sija sij. / kok ero hk
1 Tuomo Marttinen 01:35:07 510 32/67 +22.38
2 Pekka Valkonen 01:45:34 494 03:20:42 471 19/61 +22.30
3 Seppo Laitinen 01:41:04 271 05:01:47 374 38/136 +22.01
4 Janne Kuusela 01:06:06 459 06:07:53 384 53/143 +24.06
5 Keijo Tarvonen 01:04:55 416 07:12:48 369 60/142 +26.34
6 Kari Lappalainen 01:37:03 537 08:49:51 383 57/139 +36.33
7 Mikko Kuitunen 01:49:51 153 10:39:43 330 17/133 +28.49

o-aika = osuusaika
o-sija = osuussija
k-aika =
joukkueen kokonaisaika
k-sija = joukkueen sijoitus

sij. / kok =
sijoitus omalla hajonnalla / saman hajonnan juosseiden kokonaismäärä
ero hk = ero saman hajonnan kärkeen


11.6.2003 Am-pikamatkat Tikkakoskella Tulokset

Kultaa: Satu (D18) ja Oona (D10RR)
Hopeaa: Virpi (D35) ja Keijo (H50)
Pronssia: Ville-Matti (H12)


10.-11.6.2003 Varkaus Siljalla MM-paikka nuorten MM-katsatuksista Joroisista

Ensimmäisen päivän normaalimatkalla (6.76 km) Silja Sijoittui hienosti toiseksi 2.28 JRV:n Laura Hokalle hävinneenä. Kolmas oli Botnian Heini Wennman, joka puolestaan hävisi Siljalle 1.29.

Toisen päivän pikamatkalla Siljan sijoitus oli 7. 

Erityisesti normaalimatkan sijoitus vakuutti valitsijat ja Silja edustaa maatamme reilun kuukauden päästä Virossa pidettävissä nuorten MM-kisoissa. 

Onnea Siljalle hienosta katsastusmenestyksestä ja erityisesti onnea sinne Viron "pöpelikköihin"!

Kuvassa Silja ja isä-Keijo


4.-6.6.2003 Oravapolkukisat Kannonkosken Piispalassa

Kalskeelta oli kaikkiaan 17 lasta mukana. Henkilökohtaisissa kisoissa kultaa vuoli Olli Pynnönen (H8RR). Samassa sarjassa veljekset Severi ja Pietu olivat sijoilla 3 ja 4. Hopeaa voitti Tiina Laitinen (D12TR) ja pronssia Viivi Valkonen (D8RR). Neljänsiä sijoja tulikin sitten jo roppakaupalla.

Viestissä Kalskeelta oli


29.5.2003 Kansalliset kisat Kuopiossa ja Lohjalla

Helatorstain Prisma-rasteilla Lohjalla Silja komeasti kolmantena sarjassa D20. Tulokset

Kuopion kansallisissa voiton ottivat Outi (D12) ja Oona (D10RR). Veteraani Mikko pokkasi hopeaa sarjassa H40. Tulokset


25.5.2003 Kukkaisrastit Äänekoskella

Satu (D18), Outi (D12), Oona (D10RR) ja Mikko (H40) sijoittuivat toisiksi ja Tero (H14) kolmanneksi. Tulokset


24.5.2003 Silja SM-pitkien ylivoimaisin voittaja

Peräti 12.37 tuli eroa kisan kakkoseen. Tossu on siis noussut todella napakasti.
ONNEA! 
Tulokset


cup1.jpg (45043 bytes)

hankalaisia.jpg (31633 bytes)

Ensimmäinen lasten CUP-kilpailu pidetty Koittilassa. Säpinää riitti niin lähdössä kuin metsässäkin. Sää suosi ja kaikilla oli hauskaa.

Klikkaamalla saat viereiset kuvat suuremmaksi. 
Yläkuvassa lädöntunnelmaa, alakuvassa vieraitamme Hankasalmelta.

Tulokset löydät KUNTO-sivuilta.


14.5.2003 YNY:n iltapika 

Kalskeelaisilla runsas osanotto alueemme vuoden ensimmäisiin kansallisiin kisoihin.
Sarjavoittoihin ylsivät Johannes (H65), Tiina (D12TR) ja Oona (D10RR).
Tulokset


3.5.2003 Silja aloitti suunnistuskautensa voitokkaasti 

Eroa 2,9 km:n radalla kilpailun kakkoseen kertyi lähes 4 minuutti Husqvarna-pikakilpailuissa Sipoossa. Tulokset.


18.4.-19.4. Silja-rastit, Paimio ja FinnSpring, Angelniemi

7 Kalskeelaista oli avaamassa kesäsuunnistuskautta Silja-rasteilla pitkänäperjantaina. Iltapaäiväksi lämmennyt poutainen kevätsää oli herättänyt talviuniltaan lähes 2000:n suunnistajaa. Yleisissä ja nuorten sarjoissa katsastettiin pikamatkan PM-kisapaikkoja.

Kalskeelaisista parhaiten pärjäsi Oona sarjassa D10RR ollen kolmas. Tulokset.


Lauantaina Finn Spring-kisoissa oli vuorossa normaalimatkojen PM-katsatus. Tämä vuotuiseksi kaudenavaukseksi kehitttynyt kilpailu keräsi peräti yli 2700 suunnistajaa. Sääkin oli aurinkoinen lämpötilan keikkuessa 15 asteessa.

Edellispäivänä tuntumaa uuteen sarjaansa hakenut Outi menestyi nyt Kalskeelaisista parhaiten ja otti komean voiton sarjasssa D12TR. Tulokset.

Kuvassa Outi on juuri saanut lähtöluvan


Keski-Suomen aluemestaruudet ratkottiin hiihtosuunnistuksen osalta Petäjävedellä lauantaina 8.3. Tulokset

Ainokaisen mitalin (hopea) Kalskeelle toi Johannes Varkoi sarjassa H65.
Jonna (D21) oli 5. ja Outi (D12) 4., joten kauas ei mitali heiltä jäänyt.

Sunnuntain viesteihin Kalskeelta ei ollut joukkueita.

Seuraavan kerran kisaillaan aluemestaruuksista jo ensi pyhänä, jolloin on vuorossa am-latu ja am pikahiihtosuunnistus Hangan isännöimänä. 
 


02.02.2003. Hisustelut Häkärinteillä pidetty!
"Ojentajat" ja "päänuppi" joutuivat koitokselle Sauvamäen syheriköissä.
Kisasivut, josta löytyvät tulokset: http://www.hankasalmi.fi/suunnistuslukio/wre/
Lauantain kisat siirrettiin pakkasen vuoksi pidettäväksi am-latukilpailujen kanssa samana päivänä 16.3.