Vuosi 2007


Kaudenvaihto ja palkitsemiset

Kaudenvaihto pidettiin Riitta ja Hannu Sihvosilla Pieksämäen Lammimäessä perjantaina 12.10.2007
Lue Leenan juttu.


Am-erikoispitkät, Vihtavuori 29.9.2007

Outi Valkonen (D16) ja Ville-Matti Tarvonen (H16) hopealle. Tiina Laitiselle (D16) pronssia.

Kaikkiaan kalskeelaisten vuoden am-mitalien määrä kipusi uuteen ennätykseen 58:aan.
Henkilökohtaisia mitaleja tuli tasan 50.
Tilastot ja muutaman viime vuoden kehitys löytyy täältä.

SM-viesti R1, Lahti 23.9.2007

D16-sarjalaiset ja SM-viestin ensikertalaiset Tiina Laitinen, Julia Vahvaselkä ja Outi Valkonen sijoittuivat 27. Keuruun Kisailijoiden viedessä voiton.

SM-keskimatka 22.9.2007

Ryhmä 1, Lappeen Riento, Taipalsaari
Ryhmä 2, Vakka-Rasti, Uusikaupunki
Keski-Suomen Yö-suunnistus mestaruuskilpailu, Keuruu 11.9.2007 ...Kultaa Oona, hopeaa Pekka, pronssia Outi ja Seppo
SM pitkä matka R2, Mouhijärvi 8-9.9.2007 ...Mukana Kirsi, Hannu,Tuomo, Mikko, Seppo ja Keijo
SM pitkä matka R1, Ristiina 8-.9.2007 ...Mukana Tiina, Outi, Ville-Matti ja Hannu

SM-pyöräsuunnistus keskimatka ja pitkämatka 1.-2.9.2007

Jonna Halttunen tuplamestari, Tuomo Marttiselle pronssia keskimatkalta.

KLL:n suunnistusmestaruuskilpailut Hankasalmella 31.8. - 1.9.2007

Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailut käytiin kuun vaihteessa Hankasalmella. 1200 8-18-vuotiasta koululaista etsi rasteja Hankamäen haastavilta rinteiltä, runsaan polkuverkoston helpottaessa suunnistusta. Kilpailukeskus sijaitsi Hankamäen päällä, pellolla, josta saimme ihailla näkymiä kauas ja alas kirkolle. Sateinen sää onneksi kaikkosi ja välillä meitä helli lämmin auringonpaiste.

Parhaaseen vireeseen ylsi tuttuun tapaan D13-sarjassa juokseva Oona Valkonen. Oona sijoittui 81 osallistujan joukosta neljänneksi, vain sekunnin pronssista jääneenä, eikä voittajallekaan tullut tappiota kuin 1.02. Isosisko Outi juoksi myös hyvin sijoittuen sijalle 22. Kilpailijoita sarjoissa oli parhaimmillaan yli 80, tämä on hyvä muistaa Kangasniemeläisten sijoituksia lukiessa. Henkilökohtaisessa kisassa voimme iloita siitä, että kaikki koululaisemme saivat hyväksyttyjä suorituksia. Tuloksista poimitut sijoitukset: D15 39. Tiina Laitinen, 52. Julia Vahvaselkä, H18 25. Tero Kemppi, H12 76. Severi Heiskanen, H11TR 30. Mikael Sippo, 34. Olli Pynnönen, 49. Henri Lappalainen, 59. Pietu Heiskanen, H9RR 68. Joona Laitinen, D13 49. Sirja Heiskanen, 76. Jutta Vahvaselkä, D12 36. Viivi Valkonen, D10RR 46. Henna Lappalainen, D9RR 60. Emma Sippo.

Lauantaina olivat vuorossa viestit. Nopea tempoisessa nuorimpien viestissä Henna Lappalainen, Siina Heiskanen ja Henri Lappalainen sijoittuivat sijalle 53. Toinen joukkueemme, Emma Sippo, Joona Laitinen ja Mikael Sippo, koki harmittavan hylkäämisen puuttuvan rastin vuoksi viimeisellä osuudella. Lohtua tuo se, että samasta syystä hylättiin muitakin joukkueita aivan kärkisijoilta asti.

Alle 13-vuotiaiden sarjassa oli myös kaksi joukkuetta kunnastamme lähtöviivalla. Sisarusjoukkue Sirja, Severi ja Pietu Heiskanen olivat toisen osuuden jälkeen Viivi Valkosen, JuttaVahvaselän ja Olli Pynnösen muodostaman joukkueen edellä, mutta viimeisellä osuudella Olli ohitti Pietun. Maalissa sijoitukset 27. ja 37. Joukkueita sarjassa 52. Alle 15-vuotiaiden viestiä veivät Tiina Laitinen ja Julia Vahvaselkä, yhden viestinviejän sairastuttua saimme apua Helsingin Miia Mattilasta ja sijoitus viestissä 44.

Parhaiten viestissä juoksi eri-ikäisistä koottu joukkue Oona ja Outi Valkonen, ankkurina Tero Kemppi. Viestissä sijoitus pysyi lähes samana koko kilpailun ajan, ollen maalissa 9. Joukkueita sarjassa oli 44 ja maaliin tultiin 3 min 23 s voittajan jälkeen. (LS)
Kansalliset pyöräsuunnistuskilpailut Tammelassa 26.8.2007 ... Jonna Halttunen (D35) vailla vastusta.
Kansallinen keskimatka, Karstulan Isokylällä 26.8.2007 ... Mikko Kuitunen 1 (H40), Keijo Tarvonen 2. (H55).

Seuranmestaruus, Kolma, Joroinen 21.8.2007

Tänä vuonna seuranmestaruuksista kisailtiin Joroisissa Kolman koulun vaativissa supikoissa. Kangasniemellä, eikä aivan lähiseudullakaan, löydy vastaavia maastoja ja se näkyi myös suorituksissa. Pummeitta ei varmaankaan selvinnyt kukaan ja tuossa maastossa kun pummaa, niin siihen menee aikaa! Niinpä erot kilpailijoiden kesken muodostuivatkin suuriksi. Käytössä oli ikähyvitykset ja sarjoja vain kaksi; naiset ja miehet.

Naisten sarjan voitti Jonna Halttunen, toinen oli Outi Valkonen ja kolmas Sirpa Tarvonen.
Miehissä nopein oli Pekka Valkonen, toinen Keijo Tarvonen ja kolmas Tero Kemppi.

Nuoremmat tutustuivat suppien salaisuuksiin kuntorastien merkeissä.
Tuloksiin pääset päivämäärälinkistä. Kaikkien väliajat (myös ulkopuoliset) löytyvät KUNTO-sivujen linkeistä ko. päivän kohdalta.

Aluemestaruus viesti, Kangashäkki 19.08.2007

Aluemestaruus tuli H50-sarjassa (Pekka Valkonen, Keijo Tarvonen ja Seppo Laitinen).
Hopeaa nappasivat sekä D14-sarjalaiset (Oona Valkonen, Jutta Vahvaselkä ja Viivi Valkonen), että D16-sarjalaiset (Tiina Laitinen, Julia Vahvaselkä ja Outi Valkonen).

Aluemestaruus pitkä ja viesti, Kangashäkki 18.08.2007

Aluemestareiksi ylsivät lauantain henkilökohtaisissa kisoissa:
Keijo Tarvonen (H55), Jonna Halttunen (D35), Oona (D13) ja Viivi (D12) Valkonen.
Hopeaa: Mikko Kuitunen (H40), Heikki Kohvakka (H14), Silja Tarvonen (D21)ja Leena Sippo (D35).
Pronssia: Ville-Matti Tarvonen (H16)
Kuvassa:

Milja ja Miika Halttunen kuntorasteilla 14.8.2007

Kansalliset Muuramen Paasivuoressa 11.8.2007 ... Viivi Valkonen (D12) ja Seppo Laitinen (H50) voittivat
Am-pyöräsuunnistukset Kangasniemellä 7.8.2007 ... Kalskeen nuoret kunnostautuivat
Elokansallinen, Jämsä 5.8.2007 ... Heikki Kohvakka voittoon sarjassa H14
Hoksopoli-rastit, Kuopio 4.8.2007 ... Aino Varkoi toiseksi nopein sarjassa D10RR
Lahti-Suunnistus 28.-29.7.2007 ... Elli Haapamäki 6. D21E:ssä, Viivi Valkonen (D12) voitokas 2. päivänä.
Kansalliset pyöräsuunnistuskilpailut keskimatka, Nurmo 28.7.2007 ... Tuomo Marttinen voitti sarjan H40
MM-katsastuskilpailu ja kansallinen pyöräsuunnistuskilpailu, Tuusula 21-22.7.2007
Tampere-suunnistus ja Tampere-Jukolan 2008 esikisa 21.-22.7.2007 ... Tarvosilla menestystä.
FIN5 15.-20.7.2007 ... Laitiset kolmena viimeisenä päivänä mukana.
WMOC, Kuusamo 7.-14.7.2007... Lue Kari Tiusasen juttu.
Kainuun rastiviikko 1.-6.7.2007
Pysu -kisakutsu julkaistu. Katso "KILPAILU" kohdasta.

KALSKEEN VENLAT HUIPPUVAUHDISSA VIRKIÄ-JUKOLASSA 16.6.2007

Suunnistajien suviyön suuri seikkailu, Jukolan viesti, juostiin 59. kerran Lapuan Simpsiöllä. Venlojen kohdalla kyse oli 30. juhlaviestistä minkä vuoksi jokainen kisaan osallistunut venla palkittiin Marimekon pesukintaalla. Virkiä-Jukola oli satavuotisjuhliaan viettävän Lapuan Virkiän päätapahtuma. Samassa maastossa etsittiin muuten Jukolan rasteja Virkiän isännyydessä myös vuonna 1979. Viime vuonna kilpailtiin ulkomaalaisjoukkueiden kannalta edullisesti sijaitsevassa Salossa jolloin arveltiin, ettei Salon osanottajalukemia tulla muutamaan vuoteen rikkomaan. Toisin kävi ja Jukola jatkaa paisumistaan vuosi vuodelta. Sekä naisten että miesten kisassa nähtiin jälleen uusi osanottajaennätys. 904 venlanelikkoa ja 1369 jussiseitsikkoa tarkoittavat, että Simpsiönvuoren kvartsiittivuoren rehevissä taskuissa rasteja etsi noin 13200 suunnistajaa 21 eri maasta. Jos verrataan edelliseen Lapualla juostuun Jukolaan niin 28 vuodessa osanottajamäärä on jo kolminkertaistunut. Vaikka Pohjanmaan lakeuksilla näennäisesti oltiinkin, otettiin suunnistajista täydellisen suunnistussään vallitessa kaikki irti. Kilpailumaaston matalimman ja korkeimman kohdan korkeusero kun oli lähes sentilleen sata metriä.

Kangasniemen Kalske ja aiemmin Kangasniemen Urheilijat olivat takavuosina parhaimmillaan varsin korkealla Jukolan maratonpistetaulukossa, mutta viime vuosina Kalske on keikkunut kenttäkuulutuksissa lähinnä Silja Tarvosen aloitusosuuksien ansiosta. Silja on useasti ollut lähellä monen suunnistajan unelmaa - tulla Jukolassa kärjessä vaihtoon. Eikä kauas jääty nytkään, mutta sen rastin laittaminen ruutuun jäi vielä ainakin ensi vuoteen. Läpi osuuden Silja eteni kärkiryhmässä, leimasi viimeisellä rastilla kolmantena, mutta nousi lyhyellä loppusuoralla komeasti kakkoseksi. Aiemmin Kalskeen viesti on tässä vaiheessa muuttunut enemmän tai vähemmän osanoton iloksi, mutta nyt toinen toistaan iloisemmilla tytöillä kaikki loksahti mahtavasti kohdalleen. Raija Rantanen teki alkumatkasta pieniä hermopummeja, mutta sai suunnistusrytmistä uudelleen kiinni ja vaihtoi sijalla 42 vajaat yhdeksän minuuttia kärjen jälkeen. Kolmannella osuudella Salla Tarvonen intoutui pikkusiskonsa malliin huippumenoon ja hinasi tasapainoisen suorituksen jälkeen joukkuetta yhdeksän pykälää ylöspäin jo sijalle 33. Ankkuri Elli Haapamäki joutui tiukkaan paikkaan, mutta selvitti haasteen hienosti. Elli ei kunnioittanut nimekkäitä vastustajiaan vaan nosti Kalskeen loppujen lopuksi ylivoimaisesti kaikkien aikojen parhaalle sijalle 27. Hyvin urakastaan suoriutui myös venlojemme kakkosjoukkue. Ensimmäisen Jukolansa juossut Outi Valkonen avasi viestin mallikkaasti ja astetta kokeneempi kalusto Katriina Viinikainen, Leena Sippo ja Jonna Halttunen saattelivat viestin maaliin sijalla 243. Jalkeille saatiin tällä kertaa myös kolmas joukkue, jossa juoksivat Ulla Heiskanen, Sirpa Tarvonen, Eija Pynnönen ja Seija Erkintytär Kohvakka. Tyttöjen loppusijoitus oli 715. Venlojen viestissä saatiin tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen hieman yllättäenkin suomalaisvoitto. Asikkalan Raikas käänsi viimeisellä kilometrillä kilpailun edukseen kahden ruotsalaisjoukkueen nenän edestä.

Miesten kilpailussa joensuulainen Kalevan Rasti otti jo kolmannen voittonsa neljän vuoden sisällä ranskalaisen superankkuri Thierry Gueorgioun toimiessa jälleen voiton takuumiehenä. Kalske asetti kisaan kaksi joukkuetta, jotka rimpuilivat kaksi ensimmäistä osuutta varsin tasapäisesti, mutta kolmannella pitkällä yöosuudella mainiosti juossut Mikko Kuitunen nosti ykkösjoukkueen ratkaisevasti edelle. Seppo Laitinen juoksi ykkösjoukkueen maaliin sijalla 332, mikä tiesi lähes neljänkymmenen sijan parannusta edellisvuoden sijoitukseen. Mikon ja Sepon lisäksi joukkueessa juoksivat Toni Nissinen, Kari Lappalainen, Pekka Valkonen, Keijo Tarvonen sekä Jukolan ensikertalainen Ville-Matti Tarvonen. Kakkosjoukkue Tero Kemppi, Mika Sippo, Hannu Kohvakka, Joosua Ignatius, Hannu Sihvonen, Kari Hokkanen sekä Hannu Tiusanen ehti maaliin sijalla 847. Ensi vuonna Kalske kaunistelee näitä sijoituksia Teiskossa Kaanaan moottoriurheilukeskuksen maastoissa.

Kuvassa venlat juoksujärjestyksessä: Silja Tarvonen, Raija Rantanen, Salla Tarvonen ja Elli Haapamäki

Tässä numero tietoa viestin kulusta.

Am-keskimatka, Viitasaari 13.6.2007

Kultaa: Silja Tarvonen (D21), Jonna Halttunen (D35) ja Viivi Valkonen (D12)
Hopeaa: Oona Valkonen (D14)
Pronssia: Pekka Valkonen (H50)

Tampere Games 9.-10.6.2007


Kiuruvesi-Rastit 9.6.2007

Aino Varkoi voitti sarjansa D10RR ja Salla Tarvonen oli toinen naisten pääsarjassa.
Voittajat

Oravapolkuviesti, Muurame 7.6.2007

Kalskeelta osallistui peräti 5 joukkuetta alueen oravapolkuvieteihin Muuramen Kinkomaalla. Kunkin joukkueen yhteisikä ei saanut ylittää 46 vuotta. 1. ja 4 osuus olivat normaaleja suunnistusratoja ja osuudet 2 - 3 RR-ratoja.

Kaikkiaan kisaan osallistui 26 joukkuetta eri puolelta Keski-Suomea. Kisa oli erittäin jännä ja tilanteet vaihtelivat joka osuuden jälkeen yllätyksellisestikin. Kalskeen 3-joukkue (kuvassa) Heikki Kohvakka, Viivi Valkonen, Joona Laitinen ja Oona Valkonen voitti lopulta kaikkien yllätykseksi viestin.

Heikki aloitti hyvin ja toi joukkeensa vähän reilun 3 minuuttia kärjestä vaihtoon.
Viivi viuhtoi radan niin nopsaan, että vaihtoi kärjessä. Seuraavat joukkueet olivat aivan takana.
Kolmannella osuudella vasta 7-vuotias Joona hallitsi hermonsa ja juoksi radan läpi minkä kintuista pääsi ja vaihtoi reilut 3 minuuttia kärjen takana sijaluvulla n. 7.
Ankkuri Oona teki tarkkaa työtä ja ohitti edellä pummailleet vastustajat, säntäsi ensimmäisenä metsästä ja toi Kalskeen voittajana maaliin. Toiseksi sijoittui S-JKL 2 vain 12 sekuntia jääneenä. Kolmas oli JRV 2 minuutin ja seitsemän sekuntia jääneenä.

Kaikki muutkin Kalskeen joukkueet iloitsivat voitosta ja saivat hyväksytyt tulokset seuraavasti:
9. Kalske 5. Markus Sippo, Mikael Sippo, Emma Sippo ja Sirja Heiskanen
12. Kalske 1 Outi Valkonen, Eelis Halttunen, Onni Tulla ja Olli Pynnönen
16. Kalske 4 Tiina Laitinen, Henri Lappalainen, Enni Tulla ja Pietu Heiskanen
18. Kalske 2 Severi Heiskanen, Henna Lappalainen, Siina Heiskanen ja Jami Särkkä

Kuvia leiriltä ja kisoista

Oravapolkukilpailu, Muurame 5.6.2007

Mestarit: Joona Laitinen (H8RR), Viivi Valkonen (D12), Oona Valkonen (D13) ja Sirja Heiskanen (D14)

Kuvassa Joona Laitinen
Joona

SM-sprint, Seinäjoki 3.6.2007

Kalskeelaiset:      aika ero kärkeen
H55 2,0 km
8) Keijo Tarvonen    13:32 +1:05	
D45 1,8 km
23) Sirpa Tarvonen    20:45 +9:20	
H18B 2,3 km
26) Tero Kemppi     15:01 +2:46	
H16B 1,9 km
12) Ville-Matti Tarvonen 12:26 +1:09	
D21B 2,1 km
4) Salla Tarvonen    13:49 +28	

SaSu kansalliset ja SM2008 R1 esikisa 2.6.2007

Kalskeen nuoret suunnistajat pokkasivat paitsi hyvät todistukset, niin myös hyviä sijoituksia koulun päätöspäivänä Joroisten Kerisalon saaressa pidetyissä kansallisista suunnistuksista. Kaikkiaan kalskeelaisia oli mukana 15 henkeä. Maasto Kerisalon saaressa oli harvinaista herkkua, erittäin vaativaa suppa-harjumaastoa, jota paikoin peitti etenemistä hidastavat nuoret mäntytaimikot.

Järjestäjät olivat huomioineet koulujen päätöspäivän ja sijoittaneet kilpailujen alun iltapäivälle. Kiirettä kuitenkin monella piti, sillä kisojen ja palkintojen pokkaamisen jälkeen odottivat vielä mahdolliset ylioppilasjuhlat.

Kuulutuksesta kisoissa vastasi Kalskeen kuuluttajaguru Antti Lindqvist. Antti pitikin tarkasti huolen, ettei yksikään kalskeelainen päässyt livahtamaan maaliin ilman Antin kommenttia.

Voittoja tuli peräti viidestä sarjasta. H12-sarjassa Pietu ja Severi Heiskanen ottivat peräti kaksoisvoiton. Sirja voitti puolestaan D14-sarjan ja Valkosen sisarukset Viivi (D12), Oona (D13) ja Outi (D16) voittivat omat sarjansa.
Toisen kakkostilan Severin lisäksi toi Joona Laitinen sarjassa H10RR. Kolmansia olivat puolestaan Joonan sisko Tiina D16-sarjassa ja Terhi Harju D40-sarjassa.

Kuva maastosta järjestäjien sivuilta

SM-erikoispitkät Porvoo 27.5.2007

Lue Outin galluppi...

Kuva (Seppo Laitinen): Yhteislähtö

Am- ja Elonen-Sprint, Jämsä 22.5.2007

Ainoastaan Suunta Jyväskylä sai enemmän suunnistajia viivalle kuin Kalske. Niinpä keltamustia ampiaisia pörräsikin kisapaikalla kiitettävästi ja tulostakin tuli.

Aluemestaruuteen ylsivät (suluissa kansallisen kisan sijoitus):
Oona Valkonen (1), Jonna Halttunen (1), Ville-Matti Tarvonen (1), Keijo Tarvonen (2)

Hopeaa: Leena Sippo (2)

Pronssia: Viivi Valkonen (3), Outi Valkonen (3), Sirpa Tarvonen (3), Pietu Heiskanen (3).

Kalskeelaisia eripuolella Suomea 19.-20.5.2007

Keuruun Kisailijat, Keurusrastit 19.5.2007
SK Vuoksi, Eukkorastit 19.-20.5.2007
Iisalmen Visa, Kansallinen 20.5.2007
Lynx , Ilvesten kevätkarkelo 20.5.2007

Voiton nappasivat:
Aino Varkoi (D10RR) Iisalmesta ja Leena Sippo (D35) Keuruulta

Toisia tiloja:
Jutta Vahvaselkä (D13) ja Seppo Laitinen (H50) Keuruulta.
Viivi Valkonen (D12) ja Pekka Valkonen (H50) Imatralta 19.5. ja Viivi Valkonen (D12) ja Oona Valkonen (D14) Imatralta 20.5.

Kolmansia puolestaan:
Emma Sippo (D10RR) Keuruulta. Oona Valkonen (D14) 19.5. ja Outi Valkonen (D16) molempina päivinä Imatralta.

Muut sijoitukset luettavissa yo. linkeistä.
Prisma-rastit 17.5.2007
Esite (Kalskeen Suunnistus 2007 pdf-esite, koko 390 kt).
Keski-Suomen SinettiCup, parisprint-viesti Kangasniemellä 15.5.2007
Orivesi 10.5.2007

FinnSpring 2007 Liedossa 5.-6.5.2007

Suunnistuksen kevätkauden päätapahtuma FinnSpring juostiin 5.-6. toukokuuta vaativassa varsinaissuomalaisessa avokalliomaastossa Liedon Parmaharjussa. Henkilökohtainen kilpailu oli lauantaina ja sunnuntaina juostiin viestit.

Naistrio Raija Rantanen, Elli Haapamäki ja Salla Tarvonen sijoittui komeasti toiseksi D21AL-viestissä.

Sunnuntain tulokset (viestit)
Lauantain tulokset

29. Vappurastit Tuusula 1.5.2007


Koko kansan Wappurastit Kangasniemellä


Kesäkausi avattu

H12 -sarjalainen Olli Pynnönen avasi kauden Ankkurirasteilla Angelniemellä 21.4.2007
sekä kisaili XXII Silja-Rasteilla Paimiossa 22.4.2007

Tuomo Marttinen ja Valkoset suunnistivat Porissa, Karhurasteilla 28.-29.4.2007

Hiihtosuunnistuksen SM-pitkämatka Alajärvellä 10.3.2007
ja SM-keskimatka Kuortaneella17.3.2007

Jonnalle 4. sija Alajärveltä upeasti SM-pronssia Kuortaneelta!

Siilinjärvi 11.2.2007

Ennätysmäärä kalskeelaisia (13) hiihtosuunnistajia kisaili Siilinjärven kansallisissa hiihtosuunnistuskilpailuissa, joista 12 oli alle 15 -vuotiaita; "Next Generation".

Voiton nappasi D14-sarjassa kilpaileva Oona. Kakkos sijoja tuli peräti 3. Severi (H12), Viivi (D12) ja Ulla (D21C). Kolmas oli puolestaan Olli (H12). D16-sarjassa Outi oli 5. Tiina 7. ja Julia 9. Markus oli H14-sarjassa 8.

Kommelluksittakaan ei selvitty. Sirjalle sattui pieni vahinko, kun hän ei muistanut sarjansa vaihtuneen ja otti väärän kartan. Metsässä Sirja tapasi samassa sarjassa kisailevan Jutan, jonka kartalla tytöt pääsivät radan läpi. Sirja sijoitus oli 5. ja Jutan 6. Ongelmitta ei sujunut myöskään Pietun ja Mikaelin matkan teko. Myös he yhyttivät toisensa metsässä ja yhdessätuumin pojat vielä leimasivat väärällä rastilla hylkäyksen arvoisesti. Sellaista sattuu, mutta ei se menoa haitannut.

Heti kisojen jälkeen odotti sitten matkan kohokohta; Fontanella kylpylä. Sinne hukattiin loput energiat ja paluumatka sujuikin sitten väsyneinä, mutta onnellisina.

Vasemman laidan kuvassa H12-sarjan "tykit"; Severi ja Olli esittelevät palkintojaan. Oikealla otos altaasta.


Hisu-kausi avattu 3.2.2007


Vuoden ensimmäiset Kalskeen kuntorastit Kangasniemellä 7.1.2007